Yandex.Metrica
13.01.2016

Ev Satın Alırken Bunlara Dikkat

Konut satın alırken, projenin lokasyonundan aidatın kapsamına, işçilik ve malzeme kalitesinden inşaat şirketinin iş ortaklarına kadar birçok farklı faktörün göz önünde bulundurulması gerekiyor. AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun’un verdiği bilgilere göre, doğru ev seçimini yapmakta ayrıntılar önemli rol oynuyor.

13.01.2016, İstanbul


Konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, işçilik ve malzeme kalitesinden lokasyona kadar birçok faktörün dikkate alınması gerektiğini söyledi. Kartal’da inşası devam eden Moment İstanbul’un, AC Yapı’nın üçüncü konut projesi olduğunu hatırlatan Coşkun, “Projelerimizden elde ettiğimiz deneyimlerin belki de en önemlisi, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentileri değişkenlik gösterse de bazı temel noktaların herkes için aynı derecede önem taşıdığı oldu” dedi.

Lokasyon projeye değer katar

Tüm ayrıntılardan önce projenin lokasyonunun ayrıca değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Coşkun, “Yaşamak için alınıyor olsa da herkes yatırımın değerini korumasını ister. Lokasyon bu açıdan büyük önem taşır. Evin bulunduğu bölgede, planlanan ve beş yıl içinde hayata geçirilmesi söz konusu olan kamu ya da özel sektör yatırımlarının bulunup bulunmadığı mutlaka araştırılmalı. Bu tür yatırımların ve bölgenin kalkınma hızının projeye değer katacağı unutulmamalı” dedi.

İşçilik kalitesini anlamak için

Birkaç ayrıntı ile işçilik kalitesine ilişkin fikir edinmenin mümkün olduğunu söyleyen Ali Coşkun, “Doğramaların kenarları, kesimlerinin düzgünlüğü ve köşe bitişlerine bakılmalı. Ek olarak, duvarlardaki boya ve alçıların düzgünlüğü, seramik ve fayanslardaki derz aralıklarının eşit olup olmaması da bakılacak ilk kısımlar olmalıdır. Aynı şekilde, teknik şartnamede yer verilen ürünlerin ve aksesuarlarının da doğru şekilde kullanıldığından da emin olunmalı” dedi.

Aidata nelerin dahil olduğu bilinmeli

Aidat konusunun da mutlaka konut alım aşamasında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, “Toplam tutarın ne olduğu ve sosyal tesis kullanımının aidata dahil olup olmadığı mutlaka incelenmeli. Ayrıca, proje eğer tamamlanmışsa ve satılmamış daireler mevcutsa, inşaat şirketinin bu dairelerin aidatlarını ödeyip ödemediği de kontrol edilmeli. Bu konu, projeyi yapan şirketin sorumluluklarına verdiği önemi göstermesi açısından önemli bir ipucu olabilir” diye konuştu.

Kullanılan inşaat tekniklerinin yanı sıra malzemelerin ve çözüm ortaklarının konut projelerinin temelini oluşturduğunu söyleyen Coşkun, “Malzemelerin kalitesi ve teknikler bina güvenliği açısından çok büyük öneme sahiptir. Tüketiciler inşaat şirketinin, uzmanlığıyla bilinen, uluslararası standartları benimsemiş ve kendisini kanıtlamış iş ortakları ile çalışıp çalışmadığını da mutlaka incelemeliler” dedi.

AC Yapı hakkında:

AC Yapı, 1983 yılında kurulan, demir çelik, çelik konstrüksiyon ve paslanmaz çelik üretiminin yanı sıra bu ürünlerin ithalat-ihracatını gerçekleştiren Coşkun Group’un yapı endüstrisi alanındaki yatırımıdır. 2007 yılında kurulan AC Yapı, modern şehir yaşamının ihtiyaçlarını “insan ve çevre odaklı” bir perspektifte ele almaktadır. Şirketin ilk iki projesi olan Kent Life ve Dore Life İstanbul Sancaktepe’de inşa edilmiştir. Üçüncü proje olan Moment İstanbul ise Kartal’da konumlanmıştır. 2017’nin ilk çeyreğinde tamamlanması hedeflenen Moment İstanbul, iki kuleden oluşan yapısı ile dikey mimarinin Anadolu Yakası’ndaki en çarpıcı örneklerinden birini sergilemektedir. Coşkun Group’un finansal yapısından aldığı güçle hızla yükselmekte olan proje, tıpkı Dore Life gibi, “İstanbul’un getiri potansiyeli en yüksek 50 konut projesi” arasında gösterilmektedir.